O2FL Elegance - światła do jazdy dziennej nie działają

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Wojtenio
    L&K
    • 2012
    • 1094
    • Octavia III (5E3)
    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Spróbuj opcji lewej manetki tylko nie wiem czy z maxidotem to też działa a jak nie pójdzie to to co podpowiada kolega wyżej. .

Komentarz

• naver
      Elegance
      • 2015
      • 784
      • Octavia II (1Z3)
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Dzieki za odpowiedzi. Jednoczesnie prosze o odrobine wyrozumialosci bo dopiero zaczynam przygode ze Skodami i prawde mowiac nie wiem czy mam maxidota

ponizej zdjecie do wygladu kompa

tedy sie jakos dostane?
      motyw lewej manetki jest mi nieznany

pzdr
      Moje 1.6 MPI BSE

Komentarz

• rodaczek
        RS
        • 2011
        • 1600
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

naver, patrząc na zdj. to nie masz maxidota. Insrukcji obsługi też nie masz po polsku? Tam jest opis włączania dziennych za pomocą lewej manetki.

Moja Octavia:
        http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...-1-6-mpi-combi
        Rafał

Komentarz

• naver
          Elegance
          • 2015
          • 784
          • Octavia II (1Z3)
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Auto z belgii, wszystkie dokumenty po niderlandzku.. ale dzis znalazlem na stronie skody instrukcje. Jesli dobrze dobralem to postaram sie jutro popatrzec na to.

Jesli przez manetke nie uda sie tego odpalic to zostaje tylko podlaczenie komputera?

Te swiatla ogolnie sa przystosowane zarowno do dziennych jak i doswietlania zakretow? Jesli gdzies pojade i bede mial zaplacic to przynajmniej bede wiercil zeby mi to odpalili i funkcjonowalo jesli jest do tego przystosowane.
          Moje 1.6 MPI BSE

Komentarz

• mackowski
            Rider
            • 2008
            • 310
            • Superb III (3V3)
            • AZV 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez naver
            Auto z belgii, wszystkie dokumenty po niderlandzku.. ale dzis znalazlem na stronie skody instrukcje. Jesli dobrze dobralem to postaram sie jutro popatrzec na to.

Jesli przez manetke nie uda sie tego odpalic to zostaje tylko podlaczenie komputera?

Te swiatla ogolnie sa przystosowane zarowno do dziennych jak i doswietlania zakretow? Jesli gdzies pojade i bede mial zaplacic to przynajmniej bede wiercil zeby mi to odpalili i funkcjonowalo jesli jest do tego przystosowane.
            naver, bywasz lub możesz podjechać do St.Woli w ten weekend? Jeśli chcesz ogarnę Ci auto VCDS'em - odpalimy dzienne, cornery i wszystko inne co się da. W ten weekend jestem w domu więc będę miał czas. Oczywiście free!!
            O2 FL 2.0 TDI ==>> http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=71836
            Maciej
            Kierownice MF, tempomaty, MFA w grupie VAG Skoda, VW, Seat, Audi. Montaż, kodowanie sterowników, sterowniki, wiązki i inne..

Komentarz

• naver
              Elegance
              • 2015
              • 784
              • Octavia II (1Z3)
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Ogromne podziekowania dla kolegi mackowski !

zrobione nie tylko dzienne, ale i doswietlanie oraz leaving home.

Dzieki Macku jeszcze raz. Wszystkim zycze spotykania takich ludzi
              Moje 1.6 MPI BSE

Komentarz

• mackowski
                Rider
                • 2008
                • 310
                • Superb III (3V3)
                • AZV 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez naver
                Ogromne podziekowania dla kolegi mackowski!

zrobione nie tylko dzienne, ale i doswietlanie oraz leaving home.

Dzieki Macku jeszcze raz. Wszystkim zycze spotykania takich ludzi
                Do usług!! Taka robota to czysta przyjemność, więc wpadaj za każdym razem, jak będzie potrzeba. Kompletuj graty do MF i podziałamy
                Maciej
                Kierownice MF, tempomaty, MFA w grupie VAG Skoda, VW, Seat, Audi. Montaż, kodowanie sterowników, sterowniki, wiązki i inne..

Komentarz

• tomekb
                  Classic
                  • 2013
                  • 7
                  • Octavia III (5E3)
                  • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Witam. Posiadam Octavie II fl 2012 rok chciałem zamiast żarówek 21w zamontować led. I tu pojawia się problem gdyż zapala się kontrolka spalonej żarówki która mnie drażni.
                  Moje pytanie czy ktoś z kolegów wie jak zakodować w 09 tak aby nie wywalalo błędu. U kolegi w O II FL tylko z 2009 roku w 09 w kodowaniu bajt 18 cos przestawili i działa bez błędu.
                  Kolega "mackowski" może cos doradzi?
                  tomek1979

Komentarz

• tomekb
                    Classic
                    • 2013
                    • 7
                    • Octavia III (5E3)
                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Przepraszam , zapomniałem dodac że chodzi o swiatła dzienne.
                    tomek1979

Komentarz

• mackowski
                      Rider
                      • 2008
                      • 310
                      • Superb III (3V3)
                      • AZV 2.0 TDI 140 KM

tomekb skąd jesteś? U kolegi pewenie wyłączona tzw 'zimna diagnostyka', czyli sprawdzanie żarówek czy nie są spalone. Ledy biorą mniej prądu wiec komputer uznaje, ze masz spaloną żarówkę i dlatego wyrzuca błąd na szafie. U siebie nie mogłem znaleźć opcji wyłączenia tej diagnozy, ale trzebaby sprawdzić co siedzi w Twoim sterowniku. Ostatnio robiłem to w Passacie b6 i Golfie Plusie i tam poszło bez problemu..
                      Maciej

Komentarz

Pracuję...